fbpx

live-streams.

Hybride events, talkshows, theaters, spelshows, you name it. Niets is ons te gek. Voor de kijken gewoon thuis vanaf de bank te zien.

drie, twee, één, live!

Jouw event, open dag of presentatie live. Live op iedere gewenste locatie. Of je nu wel of geen ervaring hebt, ons team helpt jou van presenteren tot programma. Wist je namelijk dat we op iedere locatie een livestream kunnen maken. Zo lang er een vorm van (mobiel) internet is en een stopcontact, zijn wij al blij.
Daarnaast is het mogelijk om een event volledig of half live te maken. Zo kunnen bezoekers die niet fysiek aanwezig kunnen zijn het event gewoon thuis bijwonen. Wel zo handig als je aan de andere kant van de wereld woont!

livestream producties.

Live Streams, alsof er een live-televisieprogramma wordt gemaakt van jouw eigen evenement. Groot of klein, geen probleem. Het is een supermiddel om op afstand jouw doelgroep te bereiken, informeren en enthousiasmeren. We bouwen de stream op een willekeurige locatie en maken er een online spektakel van.


Inderdaad, er komt veel kijken bij het opzetten van een professionele stream. Van camerapositie tot presentatie, over alles wordt nagedacht. Als ervaren stream team regelen wij dan ook alles op alle vlakken rondom het live gaan. Denk aan het concept uitwerken, de grafische opmaak, podiumbouw, beeld en geluid techniek, jouw presentatie en natuurlijk de livestream uitvoering zelf. Zo zijn er veel verschillende events die we live hebben mogen brengen. Open dagen, feestjes en interne vergaderingen, geen stream is ons te gek.

voorwerk.

Wensen bespreken, locatie bezoek, concept uitwerken en een technische doorloop. We nemen de lead en zorgen voor een passend plan.

uitvoering.

De uitvoering van jouw live event ligt volledig bij ons. Een ervaren team dat zorgt voor een professionele uitvoering.

aanpakken.

Ons team zijn eerste klas aanpakkers en steken de handenden uit de mouwen. We zijn doeners en pakken jouw stream met beide handen aan.

Veel gestelde vragen.

In principe wel. Het enige wat wij nodig hebben is (snel) internet. In het eerste gesprek wordt dan ook al snel duidelijk of we kunnen werken met het internet dat op jouw locatie is, of dat wij zelf extern internet mee moeten nemen. Maak je geen zorgen over camera’s, licht, podiums, geluid en noem het maar op. We sjouwen en bouwen graag op iedere gekke plek een mooi live event op.

Daar zijn verschillende opties voor mogelijk. Wij werken zelf veel met  Vimeo, dat eventueel op jouw site geplaatst kan worden. Daarnaast kunnen we bijvoorbeeld ook live gaan op Facebook of video-call platformen. Wist je dat het ook mogelijk is om een besloten stream op te zetten, zodat alleen genodigde toegang hebben?

Hoe meer tijd we hebben, hoe mooier de stream kan worden. Doorgaans hebben we twee a drie weken nodig om alles in werking te zetten (afhankelijk van de grootte en of het in de agenda past). Wij werken met vijf man om van jouw event een online feestje te maken.

Graag zelfs. Hoe meer wij weten van de locatie, hoe beter we ons kunnen voorbereiden op de grote dag. Tegen een bezoek met een kop koffie zeggen we dus zeker geen nee (gewoon zwart trouwens, suiker is zo ongezond).

Zeker! Podiumbouw en lichten kunnen een hoop doen. Maar mocht je nu echt niet gecharmeerd zijn van jouw omgeving, dan kunnen we altijd de studio in of een locatie huren. 

Hoe uitgebreider de setting is, hoe langer het opbouwen duurt. In de meeste gevallen zijn we twee tot vier uur aan het opbouwen aan de techniek. Samen met het aankleden van de setting en het repeteren betekent dat er in sommige gevallen flink wat tijd in het voorwerk zit op de stream dag zelf. De planning voor deze dag maken wij in overleg met jou, zodat normale werkzaamheden zo goed mogelijk door kunnen blijven gaan. 

We doen er natuurlijk alles aan om een stream vlekkeloos te laten verlopen. Daar hoort ook een een beetje mentale support bij.  Zo geven we van te voren adviezen over het oefenen en is er altijd tijd voor een generale repetitie in de daadwerkelijke setting. Voorafgaan geven we tips hoe je goed op beeld komt en wat je kan doen op het moment dat het even wat spannender wordt. We zullen lief voor je zijn. 

Hoe meer reclame er wordt gemaakt voorafgaand aan de stream, hoe hoger het kijkersaantal zal zijn. Denk aan mailings, social-media berichten, blog posts. Wist je dat het mogelijk is om de toegang van de stream via een QR-code te maken? Zo kan je zelfs in de krant een advertentie plaatsen!

Aan de slag met livestreams?

Bel vrijblijvend met Nienke.