fbpx

Oceanco

Bedrijfsstrategie  duidelijk overbrengen op elke werknemer. 

Vijfjaren plan van Oceanco

Oceanco is een van meest exclusieve jachtbouwers ter wereld. Een bedrijf dat jachten volledig custom bouwt en waarbij geen idee te gek is. De constructie van de jachten vindt plaats in Alblasserdam en Zwijndrecht. Oceanco had de wens om het nieuwe vijfjarenplan op een unieke manier intern te communiceren.. Een vraag die we iets anders hebben aangevaren dan gebruikelijk.

Klant

Oceanco

Case

Vierdelige documentairereeks

Mede mogelijk gemaakt door

Team Yopro

Oceanco

De vraag vanuit Oceanco: Het vijfjarenplan animeren.
De uitwerking van ons: Een vierdelige documentairereeks.

Oceano had de wens om het vijfjarenplan in een animatie video duidelijk te maken. Middels sessies samen met Oceanco hebben we achterhaald wat de jachtbouwer wilde bereiken. Toen het duidelijk werd dat er meer ‘gezicht’ getoont moest worden, we alle werknemers van het bedrijf moesten bereiken en de video wel aan een bepaalde spanningsboog moest voldoen, waren wij er snel uit. Het moest een interne documentaire worden.

Zo is ons team een vierdelige serie gaan produceren, waarin per video meerdere personen van het bedrijf geïnterviewd worden over de ontwikkeling van het jarenplan. De settings van de interviews waren letterlijk midden in, op en naast het bedrijf om de video zo een visueel feestje te maken. Met een tweetal camera’s, zes lampen en een crew van vijf man sterk hebben we alle hoeken en gaten van Oceanco mogen vastleggen.

De beelden zijn gecombineerd met overlay animaties en hebben de look and feel gekregen van een Netflix documentaire., Het is dan ook een project geworden waar we trots op zijn.